Kažite NE demenciji!

Četvrtak, 2. travnja 2015.

Glasgow-Declaration-signature.jpg

 

Alzheimer Europe, kojeg smo punopravni član, započeo je akciju podrške Glasgowske deklaracije koja priziva donošenje Europske strategije borbe protiv demencije i njima sukladnih nacionalnih planova, u čijem razvoju naša Udruga već aktivno sudjeluje. Cilj potpisnika ove deklaracije je pozvati svjetske, europske i naše sudionike u oblikovanju zdravstvenih politika da demenciji daju prioritet u javnom zdravstvu, ubrzaju donošenje odgovarajućih planova borbe protiv nje i pruže kvalitetniju podršku obiteljskim skrbnicima.

Ovu deklaraciju jednoglasno je prihvatilo 26 članica udruženja Alzheimer Europe na godišnjem susretu održanom 20. listopada 2014. u Glasgowu. Iz dana u dan potpisuje ju i sve više članova nacionalnih udruga, europarlamentaraca i građana svjesnih nedaća ove zdravstvene pošasti našeg stoljeća. 

Učinite to i Vi. Odvojite svega jednu minutu vremena. Dovoljno je da kliknete mišem na gumb poveznice niže, a na stranici koja će se otvoriti unesete svoje ime i prebivalište - i pošaljete svoj glas za budući svijet bez demencije. 

Učinite to odmah - kliknite poveznicu "Kažite NE demenciji" i na stranicama naše Udruge pristupite Glasgowskoj deklaraciji. Time ćete podržati i Hrvatsku udrugi za Alzheimerovu bolest.

Kažite NE demenciji!

 Oznake:
Kategorija: Novosti

Vaša mišljenja i komentari

Napišite odgovor(Vaša e-adresa neće biti javno prikazana.)