EdukAl i 'Plivina Alzheimer ambulanta' počinju u ponedjeljak 7.12.2015.

Srijeda, 2. prosinca 2015.

stock-photo-23378074-medical-exam.jpg

 

U ponedjeljak 7. prosinca 2015. u zagrebačkom Hotelu Internacional počinje Prva edukativna konferencija o Alzheimerovoj bolesti – EdukaAl 2015, koja će prvi put u nas okupiti predstavnike svih profesija i obiteljskih skrbnika koje se svakodnevno suočavaju s bremenom demencije.

Tijekom dvodnevnog rada ove multidisciplinarne konferencije gotovo 180 sudionika medicinskih, socijalnih i drugih struka te nositelja javnozdravstvenih politika izmijeniti će svoja znanja i iskustva o načinima kojima pomažu osobama s demencijom i njihovim obiteljskim skrbnicima.

Kao se očekuje, ova konferencija bit će i poticaj gradovima, županijama  i našem društvu u cjelini da prihvati Globalnu povelju o demenciji koja se bori za prava od demencije oboljelih osoba, jednako kao i usvajanje Nacionalne strategije borbe protiv demencije.

Plivina Alzheimer ambulanta

Tijekom konferencije u 'Plivinoj Alzheimer ambulanti' osobe koje sumnjaju ili im je utvrđena narušenost kognitivnih funkcija i njihovi obiteljski skrbnici moći će zatražiti mišljenje neurologa i psihijatara - članova Hrvatske udruge za Alzheimerovu bolest ili zatražiti savjete i tiskane materijale o načinima skrbi za oboljele. Ova 'ambulanta' bit će otvorena u ponedjeljak 7.12.2015 od 10 do 18 sati, a u utorak 8.12.2015 od 9 do 14 sati. Radit će u predvorju kongresnog prostora Hotela Internacional, pa joj je pristup slobodan i besplatan.

 Oznake: EDUKAL 2015
Kategorija: Novosti

Vaša mišljenja i komentari

Napišite odgovor(Vaša e-adresa neće biti javno prikazana.)