Prekograničnom suradnjom do boljih uvjeta života osoba s demencijom

Četvrtak, 20. listopada 2016.

Započela je realizacija EU Interreg projekta Demenca aCROsSLO

ACROSSLO-ZG-20-10-2016-1.jpg

20.10.2016 - Danas je u Zagrebu, a jučer u Izoli (Slovenija) predstavljen EU projekt Demenca aCROsSLO, koji je sufinanciran iz prekograničnog programa INTERREG V-A Slovenija - Hrvatska 2014 - 2020, vrijednog 412.000 €. Projektni partneri su domovi umirovljenika/za starije i nemoćne iz Izole, Kopra i Umaga, Grad Umag te Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolesti (HUAB) i slovenski Nacionalni institut za javno zdravstvo. Tijekom sljedećih 18 mjeseci oni će ostvariti programe obrazovanja socijalnih radnika i medicinskog osoblja kao i ujednačavanja socijalnih usluga 'Pomoći u kući', izraditi preporuke za uređivanje demenciji prikladnih odjela u spomenutim domovima i njihovoj gradskoj okolini i promovirati svijest o demenciji.

Ovo je prvi EU projekt kojem je cilj u Hrvatskoj potaknuti poboljšavanje i ujednačavanje kvalitete života osoba s demencijom u domovima za starije i njihovim kućama i smanjenje biljega kojeg osobe s demencijom trpe u svojim zajednicama.

ACROSSLO-ZG-20-10-2016-2.jpg

Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest projektni je voditelj radne skupine za edukaciju koja treba pripremiti nacrt programa izobrazbe. Nakon usvajanju programa, našoj će Udruzi biti povjerena njegova provedba.

Iskustva koja će proizaći iz ovog projekta pomoći će i drugim domovima umirovljenika/ za starije i nemoćne u Hrvatskoj i Sloveniji u poboljšanju kvalitete života osoba s demencijom o kojima skrbe, usvajanju novih standarda i borbi protiv demencije općenito.Oznake:
Kategorija: Novosti

Vaša mišljenja i komentari

Napišite odgovor(Vaša e-adresa neće biti javno prikazana.)