Obilježite Svjetski dan Alzheimerove bolesti i pridružite se 'Šetnji za sjećanje' – 21. rujna 2014.

Četvrtak, 18. rujna 2014.

Dan-Alz-2013-02.jpg
Aktivisti Udruge na prošlogodišnjoj manifestaciji "Jesenja ruža za jesen života" na Cvjetnom trgu u Zagrebu
 

Kao i svake godine Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest obilježit će 21. rujna Svjetski dan Alzheimerove bolesti prigodnom manifestacijom u Zagrebu pod nazivom „Jesenja ruža za jesen života“ koja će se održati na Cvjetnom trgu (Trg Petra Preradovića) od 10 do 17 sati. Ovogodišnja novost je „Šetnja za sjećanje“ – organizirana povorka građana i aktivista Udruge kojoj je cilj svraćanje pozornosti na Alzheimerovu bolest i jačanja javne svijesti o nedaćama i problemima koje ona uzrokuje.

„Jesenja ruža za jesen života“

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu će 21. rujna na prigodnim štandovima članovi Udruge i liječnici specijalisti za Alzheimerovu bolest pružat će građanima informacije o ovoj bolesti, savjete o njegovanju i komunikaciji s dementnim osobama, o samoj Udruzi i načinima na koje ona pruža savjete i pomoć obiteljskim skrbnicima. Građanima će se tom prilikom i dijeliti odgovarajući edukativni materijal, a oni će moći kupnjom ruže ili akvarela slikarice Ljiljane Kerepčić Ratkaj biti u prilici pomoći radu Udruge.

„Šetnja za sjećanje“ – pridružite joj se

U 11 sati krenut će povorka nazvana „Šetnja za sjećanje“ na koju Vas pozivamo. Ona će se kretati od zagrebačkog Cvjetnog trga Margeterskom ulicom do Ilice, preko Trga bana Jelačića u Staru Vlašku i nazad prema Cvjetnom trgu pravcem: Kurelčeva – Jurišićeva – Trg bana Jelačića – Gajeva – Cvjetni trg.

Osim u Zagrebu, „Šetnja za sjećanje“ bit će organizirana i od Pakraca do Lipika, a njezin organizator je Palijativni tim LiPa.

Pakrac-setnja-za-sjecanje.jpgOznake:
Kategorija: Novosti

Vaša mišljenja i komentari

Napišite odgovor(Vaša e-adresa neće biti javno prikazana.)